1999 : Ontstaan

In 1999 besloten enkele vrienden een Cross te organiseren. Deze zou doorgaan begin 2000  in maart. De eerste hindernissen werden gemaakt en opgesteld in wel erg bar weer. Van deze hindernissen zijn er geen overgebleven.  Door het slecht weer werd de cross uitgesteld tot in september.

September werd aangehouden als vaste datum.

Cross Deurle was toen een echte crosswedstrijd. Enkel fase D van de huidige eventing werd gereden.

Wij geven deze wedstrijd nog steeds onder de benaming “vrije cross”.

 

Jaar na jaar groeide dit event. Na enkele jaren hadden wij meer dan 200 deelnemers.

 

2007 : Communautaire Eventing

Cross Deurle is  gegroeid en heeft jaarlijks  meer  deelnemers.

Cross Deurle gaat door in september en volgens de VLP reglementen kunnen deelnemers met een VLP licentie niet deelnemen aan niet-VLP wedstrijden tijdens de periode van 01 april tot 04 november.

In 2007 werd een vergadering belegd  door de  VLP met de organisatoren  van de vrije crossen. De VLP zou gereglementeerde communautaire eventingwedstrijden op hun kalender plaatsen in vervanging van de “piratencrossen” Dit  met dressuur en jumping naast het cross-country gedeelte.

Cross Deurle sprong op de boot . Evenwel  met de voorwaarde dat  niet-gelicentieerde  personen op dezelfde dag ook een cross-country konden rijden. Een aantal van onze deelnemers zijn ruiters die slechts 1 crossje per jaar rijden en zijn niet geïneresseerd in jumping of dressuur.  Dikwijls ook jachtruiters die zich voorbereiden voor het komende jachtwandelingenseizoen.

 

2010 : Nationale Eventing

Cross Deurle geeft nu reeds 3 jaar 3 communautaire  reeksen en 4 vrije crossreeksen.

De vrije reeksen tot een hoogte van 100 cm wat gelijk is aan de nationale reeks L.

De VLP reeksen hebben een maximum van 90 cm, de B-reeks nationaal. Het bestuur van Cross Deurle besluit enkele nationale reeksen te geven zodat hun parcours van 100 cm ook kan gebruikt worden door gelicentieerde ruiters.  

Volgens de KBRSF kunnen nationale reeksen echter niet doorgaan op dezelde dag van vrije reeksen.

Daarom wordt geopteerd om enkele nationale reeksen op zaterdag te laten doorgaan.

Een eendaagse dus.

 

2013 : Eventing Deurle

De officiele benaming voor een gecombineerde wedstrijd is Eventing. De triatlon bij de paarden. Cross Deurle geeft 8 eventingreeksen en 3 vrije crossreeksen.

Het bestuur besluit om Cross Deurle te veranderen in Eventing Deurle.

Eventing Deurle is ontstaan.